Bygget på huset i Høvåg – fikk drømmekjøkkenet - Kjøkkendesign til fornuftig pris

Inspirasjon Kjøkken

Bygget på huset i Høvåg – fikk drømmekjøkkenet

Etter en tid med total renovering av det gamle huset og med provisorisk kjøkkenløsning i loftstuen, kan Aneta og Ove endelig nyte drømmekjøkkenet i husets flunkende nye påbygg i Høvåg.  

– Vi hadde familieselskap her i går, 14 store og små var vi. Det var fantastisk å endelig kunne invitere familien igjen etter lang tid uten kjøkken, forteller Ove Thomassen. For et år siden flyttet Ove og Aneta inn i det gamle huset i Naudesund ved Isefjærfjorden. Da det gamle huset så ble restaurert, forsvant kjøkkenet ut og ble bygd om til stort bad. På tegnebrettet ble påbygget til; ny stue, inngangsparti, baderom og nytt kjøkken. Sommeren 2017 stod et lekkert Sørlandskjøkken ferdig i Høvåg-huset som har fått nytt liv.

Kjøkken høvåg

Industriell øko
I den åpne stue- og kjøkkenløsningen har kjøkkenmodellen Brekkestø funnet sin plass. Høyglansede og hvite flater, akkompagnert av delikate spisestoler i cognacfarget skinn, store vinduer og vannkanten bare få meter fra kjøkkenbenken. Interiøret er gjennomført, en industriell loft-stil mikset med øko-preg. Kjøkkenet består av syv store høyskap og en kjøkken-øy på hele 3 meter bred. – Vi hadde tenkt en god stund på hvordan vi ville ha det, og da vi kom til Sørlandskjøkken hadde vi både skisse og mål klar. Det var viktig for oss med mye skapplass for å få all oppbevaring på samme sted. I tillegg ønsket vi en stor kjøkkenøy hvor både steketopp, oppvaskmaskin og vasken var plassert – perfekt for kokkelering, forteller Ove. De kontrasterende, mørke hyllene i kjøkkenøya er en lekker detalj – signert kona, understreker han.

Kjøkkenøya ligger luftig til, fri for den klassiske kjøkkenviften som henger fra tak eller vegg. En såkalt benkeventilator fra Franke er plassert i kjøkkenøya, og kan elegant heves og senkes ved behov. Å planlegge kjøkkenet allerede før grunnmuren var støpt hadde sine fordeler, innrømmer Ove. – Vi fikk muligheten til å perfeksjonere alt før bygging, og sørget blant annet for at strøm og vann ble lagt rett opp i øya, sier han. I høyskapene langs veggen ligger steke- og dampovn fra Bosch. Kaffemaskinen fra samme merke blir godt brukt. Den solide benkeplaten i kvartshvit er fra Nerostein og ble tilpasset skrogene etter montering.

Kjøkken høvåg

Tok valget basert på anbefaling
Etter å ha ”vindushoppet” og latt seg inspirere, gikk paret innom Sørlandskjøkken etter anbefaling fra både bror og en kollega. Hos konsulent Kåre på Sørlandstunet kom skissene til liv og detaljene begynte å falle på plass. Valg av selve kjøkkenmodellen ble faktisk tatt helt avslutningsvis. – Helheten har blitt så bra. God benkeplass på øya, åpent med mye skuffer og skap. Alt vi trenger samlet på et sted. Vi har sammenlignet priser, og syns vi har kommet godt ut av det. Et flatpakket kjøkken var uaktuelt. Nå fikk vi også effektiv monteringshjelp til en overkommelig pris, og er sikre på at det er gjort nøye og ordentlig av fagfolk. Vi har fått alt vi ønsket oss, avslutter han.

Kjøkken høvåg

Kjøkken høvåg

Kjøkken høvåg

Kjøkken høvåg

Kjøkken høvåg

Kjøkken høvåg