Dette er de viktigste fargetrendene for 2018 - Kjøkkendesign til fornuftig pris

Fargetips

Dette er de viktigste fargetrendene for 2018

Vi går fargerike tider i møte, skal vi tro fargeekspertene. Og du gjetter aldri hvilken farge som er årets nykommer.

Nordmenn er i verdenstoppen når det gjelder oppussing, og en av de enkleste måtene å fornye hjemmet på er å male. Hele Norges fargeekspert Dagny Thurmann-Moe er en pådriver for økt fargebevissthet og målrettet bruk av farge. Fargedesigneren gav nylig ut boken Farger til folket!, og har full oversikt over hvilke farger som gjelder fremover – også på kjøkkenet.

Kjøkken

Fargeekspert Dagny Thurmann-Moe. 

Terracotta, brunt, blått og grønt
– Mange farger er viktige i 2018, som terracottafargene (støvete nyanser av rødt), brunt, blått og grønt. Årets mest spennende nykommer er gult, som markerer seg som en frekk, men kjærkommen energiboost. På kjøkken ser vi at fronter av tre er spesielt i siget – som henger sammen med trenden om bærekraftige og ordentlige materialer, sier Thurmann-Moe.  
Elisabeth Halbjørhus står bak den populære interiørbloggen Purinterior, og peker på beige, dus rosa og linfarget som en palett vi vil se mer av.

På kjøkken ser vi at fronter av tre er spesielt i siget – som henger sammen med trenden om bærekraftige og ordentlige materialer, sier Thurmann-Moe.  

– Vi ønsker oss en mykere versjon av minimalismen og lager gjerne dybdeforskjeller i rommet med ulike nyanser av en farge. Den adrogyne stilen med maskuline farger og matte, taktile overflater vil fortsette enda sterkere i år. Sort vil derimot ikke triumfere alene, men i godt selskap av både mørk blå og ikke minst brun, sier interiørbloggeren.  

Kjøkken

Årets mest spennende nykommer er gult, som markerer seg som en frekk, men kjærkommen energiboost, sier Dagny. Bilde hentet fra Dagny sin egen nettside.

Sørlandskjøkken08 - 1

Elisabeth Halbjørhus peker på beige, dus rosa og linfarget som en palett vi vil se mer av.

–  Velg en farge du er vanvittig glad i. Hvorfor skal alt være så trygt hele tiden? Det har vært litt av en tvangstrøye med strenge regler, det er veldig fint å se at personlig smak og stil blir det som gjelder i fremtiden, sier fargeeksperten.

Grønt og blått er bankers
En av de enkleste måtene å friske opp for eksempel kjøkkenet på, er å gi det et malingsstrøk eller to. Hvis du er nybegynner og på vei bort fra det fargeløse, anbefaler Dagny Thurmann-Moe å male rommet i en nyanse du liker av grønt eller blått.
– Grunnen til at disse fargene er lure å begynne med, er at de passer til alle andre farger. Det betyr at du ikke trenger å begrense deg, eller å være redd for å tilføre feil farger etterpå, sier fargeeksperten.
Hun anbefaler å følge hjertet i stedet for fornuften når det gjelder fargevalg.
–  Velg en farge du er vanvittig glad i. Hvorfor skal alt være så trygt hele tiden? Det har vært litt av en tvangstrøye med strenge regler, det er veldig fint å se at personlig smak og stil blir det som gjelder i fremtiden, sier fargeeksperten.
Farger er en enkel måte å tilføre et hjem personlighet på, og har også flere positive effekter.
– Forskningen at vi slapper mer av, blir mindre slitne og mer sosiale, omgitt av de rette fargene, sier Thurmann Moe.

Farger - lite

Fargeekspert Dagny Thurmann-Moe mener en nyanse av grønt eller blått kan være en fin begynnelse hvis du er nybegynner og på vei bort fra det fargeløse.