God driv i ny hytte på Hovden

Inspirasjon Kjøkken Oppussing Smarte Løsninger

God driv i ny hytte på Hovden

Som eiendomsutvikler er Terje Mykland godt kjent i fjellbyen Hovden. Påska 2018 stod Mykland-familiens egen feriebolig klar – med nytt Sørlandskjøkken.

Som markedssjef i eiendomsselskapet God Driv, har Terje Mykland god kjennskap til Hovden og hytteområdene i fjellbyen. Påska 2018 overtok familien Mykland sin egen Hovden-hytte på Fjellstoga. Ny hytte trenger nytt kjøkken, og for Terje ble Sørlandskjøkken det naturlige valget.

Mindre plass krever bedre planlegging
Familiehytta består av tre etasjer på 40 kvm hver samt et loft. Hytta er tegnet spesielt for å kunne huse to familier samtidig og har ti sengeplasser totalt. Andre etasje er hyttas møtepunkt, hvor Terje og kona Anne-Marie har valgt en åpen kjøkken- og stueløsning.

– Vi visste tidlig hvilken kjøkkenmodell vi ville ha, mørke fronter som harmonerte med hyttestilen vi har valgt. Kjøkken på hytta er jo ofte mindre enn hjemme, så desto viktigere er det med smarte løsninger som utnytter plassen, forteller Terje. De originale hyttetegningene tok ikke nok hensyn til dette, så Terje gav Sørlandskjøkken oppgaven.

– Vi dro til Sørlandskjøkken og fikk hjelp til å tegne ut ideene våre for kjøkkenet og plassere alle elementer på riktig plass. Vi var innom butikken på Sørlandstunet flere ganger, kikket på detaljene og fikk bistand i valg av blant annet benkeplate, vask og blandebatteri. Dette ble sydd sammen i en best mulig planløsning, forteller han.

Små detaljer av stor betydning
Åpne kjøkkenløsninger med begrenset plass kan være utfordrende. Terje og familien løste dette med kjøleskuffer i stedet for kjøleskap, som gav mer benkeplass. Hvitevarene lager lite lyd og er sorte som kjøkkenfrontene for å ta lite oppmerksomhet. Den gjennomførte stilen for hele hytta har Mykland-familien skapt ved å bruke like, sorte skap med lærhåndtak på både kjøkken og baderom – alt levert fra Sørlandskjøkken. Prikken over i’en er detaljene i kobber –både blandebatteri, håndtak og kaffetrakteren.

Knirkefri kjøkkenprosess
– Det har vært en god og knirkefri prosess fra A til Å, sier Terje som syns det er behagelig når mye enkelt kan løses på telefon eller mail.
– Noen ganger stakk vi innom for å føle litt på valgene, det angrer vi ikke på. Kjøkkenfronter, benkeplater, hvitevarer – alt kjøpte vi hos Sørlandskjøkken og fikk levert ferdig montert og klart for å tas i bruk, sier Terje. Han har et bevisst forhold til bruk av lokale leverandører.

– Sørlandskjøkken er gode på pris, og klarer å konkurrere med store og internasjonale kjøkkenleverandører. Det er både gøy og viktig å støtte opp om lokale leverandører, ikke minst når kvaliteten er så bra, avslutter han.