Slik får du drømmekjøkkenet! - Kjøkkendesign til fornuftig pris

Inspirasjon Kjøkken Ukens innlegg

Slik får du drømmekjøkkenet!

Dette må du huske når du skal kjøpe nytt kjøkken. Få ekspertenes beste tips her.

Kjøkkenet er hjemmets hjerte. Et kjærkomment samlingssted, et flerbruksrom for hele familien. Et rom det er verdt å investere i, med andre ord. Er du så heldig at du planlegger nytt kjøkken? Sannsynligvis er du ute etter drømmekjøkkenet tilpasset din smak og dine behov, og veien dit kan innebære mange valg. Camilla Thue er kjøkkenkonsulent på Sørlandskjøkken, og jobber daglig med å lose kunder gjennom disse veivalgene. Hun har full oversikt over trender, løsninger og funksjoner som kan resultere i akkurat det kjøkkenet du drømmer om. 

Sørlandskjøkken84 - 1Kjøkkenkonsulent Camilla Thue på Sørlandskjøkken gir kjøkkenråd. Kjøkkenet i bakgrunnen heter Mandal.

Start med en statussjekk
Kjøkkenkonsulentens første råd er å starte med å tenke over hva du liker og misliker med kjøkkenet du har i dag.
– Hva fungerer og hva fungerer ikke? Dette er viktig innsikt å ta med seg når en skal velge nytt kjøkken. Da kan du eliminere det du ikke ønsker, og bli mer bevisst på hva du faktisk vil at kjøkkenet skal inneholde, sier Camilla Thue.

Inspirasjonsbilder kan også bidra til bevisstgjøring rundt kjøkkenvalget. Klipp dem ut fra magasiner, lagre dem i Pinterest, på Instagram eller på et moodboard.
– Slike bilder kan ofte være til god hjelp når kunder kommer til tegnetimer hos oss. Da dannes det fort et inntrykk av hva kunden ønsker og hvilken retning vi skal i, sier Camilla Thue.

«Start med å velge kjøkkenløsning. Stil- og materialvalg kan du ta underveis.»
Camilla Thue, kjøkkenkonsulent hos Sørlandskjøkken


Ta de største valgene først
Er du usikker på hva slags kjøkken du ønsker, kan det være smart å starte med å velge selve kjøkkenløsningen.  
– Ta gjerne utgangspunkt i utformingen av rommet. Er det stort, har du kanskje plass til en praktisk kjøkkenøy. For å få enda bedre romfølelse, kan det være en ide å slå ned en vegg for å få åpen stue- og kjøkkenløsning, sier kjøkkenkonsulenten.

Når selve planløsningen er på plass, er det enklere å velge stil og materialer etter hvert.
– Vi har mange ulike skapstørrelser, og alle kommer i de ulike frontene vi har. Det betyr at vi langt på vei kan dekke de fleste behovene på veien til drømmekjøkkenet. I tillegg tegner vi i 3-D-program som gir et veldig realistisk inntrykk av hvordan kjøkkenet vil se ut, sier Camilla Thue.


Tenk over arbeidsflyten
Birthe Midtun er magasinredaktør i Bonnier Media, og har mange års erfaring som sjefredaktør i interiørmagasinene Bo Bedre og Bolig Pluss. Hun anbefaler å tenke gjennom arbeidsflyten i rommet når en planlegger nytt kjøkken.

– Sørg for at plasseringen av de ulike nøkkelelementene gjør at matlagingen og andre gjøremål på kjøkkenet blir mest mulig effektive. Det er ikke uvesentlig hvordan du plasserer koketopp, vask og kjøleskap i forhold til hverandre, sier hun.

Den såkalte arbeidstrekanten kan være til god hjelp i planleggingen:
– Vi anbefaler å plassere kjøleskapet, vasken og koketoppen i en trekant. Dette sikrer best mulig arbeidsløsning på kjøkkenet, sier kjøkkenkonsulent Camilla Thue.

«Tenk gjennom arbeidsflyten i rommet når du planlegger nytt kjøkken.»
Birthe Midtun, magasinredaktør i Bonnier Media.

Kjøkken


Nok skapplass og god belysning
I tillegg til å være en fryd for øyet, er det viktig at kjøkkenet er praktisk og funksjonelt i bruk. Et tips kan være å tenke over hva du skal fylle det med.

– Få oversikt over hva du har av ting, og om det er nok skapplass i kjøkkenet du tegner. Det er fint å være klar over at man mister mye skapplass hvis man dropper overskap, sier Camilla Thue.

Riktig belysning betyr mye – både for å skape en hyggelig atmosfære men også for godt arbeidslys.
– God belysning er veldig viktig. Tenk både på generell belysning og arbeidsbelysning over kjøkkenbenken, sier magasinredaktør Birthe Midtun.

Eiken kjøkken


Kjøkkenekspert Camillas beste tips til smarte løsninger på kjøkkenet

  • Skuffer er et smart alternativ til skap. En skuff rommer mye, tåler mye vekt og gir deg god oversikt over hva du har.
  • Utnytt hjørnene på kjøkkenet. Det finnes mange gode alternativer til det tradisjonelle hjørneskapet med karusell.
  • Bruk plassen under vasken til kildesortering. Den uttrekkbare skuffen gir en enkel og grei løsning.

 

Kjøkken
Skuffer kan romme mye og gir god oversikt.