– Et allrom med lun atmosfære - Kjøkkendesign til fornuftig pris

Inspirasjon Kjøkken

– Et allrom med lun atmosfære

I skjul fra hovedveien på Søm, like før du står med tæan i tanga på Sømstranda, finner du huset til Anja og Kjetil. Etter parets overtakelse i mars, har huset fått nytt liv og kjøkkenet blitt hjemmets nye midtpunkt. 

– Jeg falt pladask for beliggenheten. Så nærme alt og alle, men samtidig så alene. Anja Berglihn beskriver huset hun og kjæresten Kjetil kjøpte mars 2017. Og beliggenheten er det ikke noe å utsette på; kort vei til både sentrum og Sørlandsparken, nær nabolag og dagligvarehandel – men samtidig godt skjermet for omverdenen der det ligger og speider over Sømstranda. Huset fra 50-tallet har også god utendørs boltreplass, og sjøbod med egen brygge.

Alle mann til bords
Når familien er alle mann alle, er både Anja og Kjetil, Tuva (15), Oda (18), Aron (18) og Kristian (20) på plass. En ungdomskjæreste eller to ved middagsbordet, må Anja også regne med. – Det store spisebordet med plass til 10 personer er det smarteste kjøpet i huset, sier hun
muntert. I den åpne stueløsningen med himling er det kjøkkenet som binder rommet sammen. Sørlandskjøkkenet er en kombinasjon av modellene Tromøy (hvit) og Homme (sort) med sort benkeplate i stein. Over den store kjøkkenøya ruver en lekker, fritthengende ventilator i gull fra Witt. Den nedfelte vasken er elegant skjult av skapene som omrammer oppvasksonen. I øya ligger det to kjøleskuffer vendt mot spiseplassen, og koketopper med både induksjon og gass.

En god prosess
Både oppvaskmaskin og stekeovn stammer fra det gamle kjøkkenet som Anja og Kjetil solgte på Finn.no. – Vi sparte på noe, og kjøpte noe nytt. Vinkjøler fikk plass i øya, mens vi droppet kaffemaskin og dampovn for å få godt med skapplass, forklarer Anja. Hun skryter av kjøkkenkonsulent Camilla hos Sørlandskjøkken.
– Hun må ha revet seg i håret av alle rundene vi gikk, ler Anja og forteller om en tegneprosess som varte vel to måneder. – Vi hadde tatt runden innom flere leverandører, og da vi kom til Sørlandskjøkken likte vi umiddelbart utstillingen i butikk og måten vi ble tatt imot på. Etter dette gikk vi mange runder frem og tilbake, hvor Camilla justerte store og små detaljer etter vårt ønske. Hun var utrolig rask, behjelpelig og positiv hele veien, forteller hun.

En lun og varm plass
Å bruke en kjøkkenleverandør som produserer alt lokalt, var et bevisst valg hos paret som lønnet seg i lengden. – I tegneprosessen dukket flere løsninger opp som ikke var standard og i utgangspunktet ”umulige”. Men Camilla ringte produksjonen i Søgne, som fikset ønskene våre og var svært fleksible, forteller Anja. Hun trekker frem kjøkkenøya som et av høydepunktene i sitt nye hjem. – Kjøkkenet har blitt den gode plassen vi håpet det skulle bli. Det rommer en lun og varm
atmosfære – og plass til oss alle.

Kjøkken

Kjøkken

SHM_6519

SHM_6487

SHM_6485

SHM_6483

SHM_6477

SHM_6475

Kjøkken