Ekte kjøkkenkjærlighet-kjøkken fra Sørlanskjøkken-kjøkkeninnredning

Inspirasjon Kjøkken Oppussing Smarte Løsninger

Øy med utsikt på Hovden

Etter å ha kjøpt fem kjøkken på fem år, er Stine Hjetland fra Kristiansand som kjøkkenekspert å regne. Se hvordan hun har innredet med Sørlandskjøkken i hytta på Hovden! 

– Med denne løsningen vil jeg aldri måtte stå med ryggen vendt til verken gjester eller den vakre utsikten, forteller Stine. Den lekre kjøkkenløsningen er en stor kjøkkenøy vendt ut i allrommet. Ingen skap eller hvitevarer er veggfestet. Kjøkkenvifta er plassert i midten av steketoppen og gjør naturutsikten ekstra luftig. De mørke kjøkkenfrontene i modellen Skogsøy med sort benkeplate komplimenterer hyttas interiør som har sorte gulv og vegger. Håndtakene av skinn som gjentas blant annet på baderommet.

– Jeg har vært med på å tegne alle rom i hytta, og da jeg så hvor stor stua ble grep jeg muligheten til å gjøre det litt annerledes denne gangen, forteller Stine. Hun skisserte opp løsningen på gulvet før hun tok beslutningen om å la kjøkkenøya stå alene i rommet. Det angrer hun ikke på i dag.

Et sosialt samlingspunkt
Forrige hyttekjøkken var hvitt, nå ble det mørk brunt. På mørke fronter kan fort flekker bli mer synlig; en god anledning til å få vasket godt, ler Stine. Med mange gode erfaringer fra tidligere kjøkkenprosjekter har Stine planlagt allrommet ned til minste detalj.
– For oss er det både riktig og viktig å ha en barløsning på kjøkkenet. Da kan gjester sitte ned for en prat eller delta i matlagingen – det er så sosialt og herlig avslappet, forteller hun.
– Med kjøkkenvifta plassert i steketoppen slipper vi en stor hette hengende over oss. Det er en relativt ny løsning som vekker oppsikt hos besøkende og det er jo litt moro, sier Stine.

Kjøkkenkonsulent i særklasse
Komplimentene kommer på løpende bånd når Stine forteller om tegnehjelpen hun fikk av Camilla i butikken på Sørlandstunet.
– Jeg har god erfaring med mange kjøkkenleverandører, men konsulent Camilla på Sørlandskjøkken er kjøkkentegner i særklasse. Jeg har klare ideer på hvordan jeg vil ha det, men det er allikevel gøy og godt at noen anerkjenner gode ideer og foredler dem på tegnebrettet, sier hun.
– Gjester som kommer på besøk roser det uttrykket vi har skapt med mørke fronter, benkeplate, vegger og tak. Selv er jeg superfornøyd med å ha fått en løsning som ikke er helt standard. Og ikke minst utsikten fra kjøkkenøya – uansett hvor jeg står.

Kortreist og prisgunstig
Stine velger både kortreist kjøkken og kunst. På familiens Hovdenhytte henger flotte malerier fra flere utvalgte Sørlandskunstnere.
– Det har mye å si for oss å bruke lokale leverandører. I tillegg er det jo fantastisk å få så god kvalitet for en såpass rimelig penge. Både kortreist og billig – det er jo i pose og sekk, smiler Stine.