Satser på jentene! - Kjøkkendesign til fornuftig pris

Nyheter

Satser på jentene!

Sørlandskjøkken satser på jentene! I April i år fikk Maren 3 nye kvinnelige kollegaer i Sørlandskjøkkens produksjon. Og det er det ikke bare Maren som er fornøyd med! Karsten Repstad, produksjonssjef i Sørlandskjøkken, er strålende fornøyd med å få så mange nye jenter med på laget.

 

Satser på jentene! 13    Satser på jentene! 2
Maren Repstad, produksjonsmedarbeider.                   Beth Cristina Røiseland, ny produksjonsmedarbeider
Foto: Simen Hinderaker                                             Foto: Ingun Eikli

 

Travle tider i kjøkkenbransjen

«Det har vært travle tider i kjøkkenbransjen de siste to årene, og aldri før har Sørlandskjøkken solgt så mange kjøkken som nå» sier Karsten Repstad.

Sørlandskjøkken er lokalt forankret på Sørlandet, og produserer alle sine kjøkken, bad og garderober i Søgne.  Lokal produksjon gjør at denne store lille kjøkkenleverandøren kan levere kortreist kvalitet, til en veldig gunstig pris.

Det er jo en kjent sak, at pandemien gjennom de siste to årene har bidratt til at mange holder seg hjemme, og fokuserer på å gjøre det hyggelig og fint for seg og sine. Da føles det også trygt å handle lokalt, slik at man slipper å bekymre seg for når, og om, man får kjøkkenet levert til lovet tid. Hos Sørlandskjøkken har de nesten alle kjøkkenmodeller på lager, og kan derfor levere kortreist kjøkken, når du trenger det.

 

Sørlandskjøkkens profil er klar og tydelig: Kortreist kvalitet til fornuftig pris. Enkelt og greit.

Satser på jentene

Med den sterke veksten Sørlandskjøkken har hatt de siste årene, så de seg helt nødt til å ansette flere dyktige produksjonsmedarbeidere, og i Januar lyste de ut to nye stillinger i produksjonen, hvor de oppfordret jenter til å søke.

Denne utlysningen resulterte i utrolig mange gode søknader fra jenter som hadde lyst til å brette opp ermene, og jobbe hos kjøkkenleverandøren. » Jeg tror det var flere jenter som turte å satse, og søke på stillingen nettopp fordi vi oppfordret jenter til å søke» sier Karsten.

I løpet av april var det faktisk ikke bare to, men tre nye kvinnelige medarbeidere godt i gang i sine nye jobber, og resultatet har utelukkende vært positivt. «Det var så veldig mange gode søkere, at vi endte opp med å tilby tre av dem jobb hos oss», smiler produksjonssjefen.

 

Satser på jentene! 4
Produksjonssjef Karsten Repstad. Foto: Simen Hinderaker

 

Rekordomsetning

Da landet stengte ned i Mars 2020, var det usikkert hvordan man skulle navigere seg gjennom nye utfordringer med smittebegrensning og smittevernstiltak. Det var også usikkerhet rundt hvor mange som evt måtte permitteres. Men det tok ikke lange tiden, før de skjønte at kjøkkensalget ikke kom til å stoppe opp. Tvert imot! Aldri før har de solgt så mange kjøkken, som de har gjort gjennom de siste to årene. Det har resultert i rekordomsetning, og mange nyansettelser. Både i salgsleddet, og i produksjonsleddet har de fått flere med på laget.

 

Satser på jentene! 14    Satser på jentene! 15
Marit Olsen, ny produksjonsmedarbeider                    Charlotte Gill Dølbakken, ny produksjonsmedarbeider
Foto: Ingun Eikli

 

Mangfold

Det gjelder å ha fokus på mangfold og likestilling, og i Sørlandskjøkken har kvinner en sterk posisjon. I butikkledd er det faktisk flest kvinner som jobber, mens i produksjonsleddet har det vært flest menn. «Dette er i ferd med å endre seg», sier Karsten. «Vi har forsøkt å ha fokus på mangfold og likevekt mellom kvinner og menn i bedriften vår, og derfor er vi veldig glade for å nå ha fått jevnet ut dette tallet i produksjonen vår», sier han.

I Sørlandskjøkken er det like mange kvinner i lederstillinger, som det er menn. Dog er Sørlandskjøkken eid av tre dyktige karer, men de vet å utnytte potensialet og ressursene man har i mangfold og likestilling.

 

Satser på jentene! 17
Fra venstre: Charlotte Gill Dølbakken, Marit Olsen, Beth Cristina Røiseland og Maren Repstad Magnus
Foto: Ingun Eikli