Nytt kjøkken. Nå skal det skje. - Kjøkkendesign til fornuftig pris

Kjøkken Oppussing Video

Nytt kjøkken. Nå skal det skje.


Vi Maja-profilbildefølger Maja og familien hennes som trenger nytt kjøkken.
I rekkehuset på Lund bor Maja (29) med mannen Dan (38) og guttene Gabriel (10) og Vilmer (6 mnd).


 

Det er over ett år siden vi flyttet inn i rekkehus i Tryms vei på Lund. Lundskråge for alltid! Litt halvskeive gulv og strietapet på veggene, men vi tar et rom av gangen og gjør det meste selv. Her er vi alle fire, utenfor huset vi er blitt så glade i:

familien

Dan er utdannet kokk, mens jeg selv hobby-kokkelerer på lavt nivå for moro skyld (og blogger om det i blant). Matglade folk, med andre ord! Kjøkkenet i huset har likevel fått stå i fred, og er som ved overtakelse for ett år siden: gammelt – og irriterende!

Gammelt kjøkken

Gammelt kjøkken

Gammelt kjøkken

Gammelt kjøkken

 

Ikke så ille, tenker kanskje du? Ikke la deg lure:

Kjokkenkommentarer

Siden kjøkkendrømmer jo koster penger, har dette kjøkkenet fått leve i fred siden vi flyttet inn for et år siden. I løpet av året har vi vært innom flere faser. Blant annet:

– Fase ”Dette kjøkkenet kan vi jo leve med en stund til»
– Fase ”Prøver tegneprogram, men klikker og gir opp etter 3 timer»
– Fase ”Sushi eller burger ute i dag?”
– Fase ”Nå må noe gjøres og jeg trenger hjælp!”

Nå er jeg lei av å lukke døra til kjøkkenet når vi har gjester, lei av å lage mat når alt er bare rot, lei av å vaske på upraktiske, ikke-innebygde hvitevarer og lei av familiemedlemmers frokost som smuler i sofaen. Men aller mest er jeg lei av følgende tre punkter:

 

TOPP TRE DRITTLEI-LISTE

1. Innebygd FM-radio

Det var nok snasent og trendy med innebygget radio i kjøkkenet på 80-tallet. Nå som DAB-radioen har tatt over nettet, er denne FM-radioen med fettmerker og ledningsleng bare trist…

fm-radio

 

2. Kjøleskap som ikke passer

Da vi overtok huset trodde vi hvitevarer fulgte med. Det gjorde det altså ikke, og vi ble møtt med et tomt hull der kjøleskapet skulle stå. Heldigvis fikk vi et stort og fint kjøleskap av min snille onkel! Et litt for stort et, dessverre, så plassen der kjøleskapet egentlig skulle stått er fylt med rot og selve kjøleskapet opptar halve rommet.

kjoleskapsutfordringer

 

3. (Mangel på) Spiseplass

Kjøkkenet er til for lange frokoster og rista skiver til kvelds, ikke sant? Og koselige middagsbesøk hvor man kan kokkelere og kjase samtidig. Med et kjøleskap midt i rommet, er dette stusselige mini-spisebordet er alt vi får plass til. Ingen vil sitte ved det, verken til frokost eller kvelds, og vi må inn i stua for å sitte ned med et knekkebrød eller kaffekoppen. Tenk om vi kunne fått et deilig langbord med en nydelig lampe over! I wish…

spiseplassmangel

 

Med andre ord: vi har overbevist oss selv.  Tiden for nytt kjøkken er inne! Men hvordan kaster man seg så inn i et så stort prosjekt? Hva må vi huske på? Hvor skal vi begynne? Vi har de store linjene klare:

  • Pris: Vi har ikke evig med penger. Kan vi få kvalitet uten at det koster skjorta?
  • Design: Vi ønsker et moderne kjøkken som likevel ikke blir for kjedelig. Smarte løsninger. Og ei skikkelig fin benkeplate.
  • Trygghet: Med begrensede midler og manglede kompetanse (hvorfor ble jeg ikke snekker?), trenger vi et solid produkt som vil leve i mange år. Og hjelp til montering.
  • Rådgivning: Jeg sier det med en gang: interiør er jeg ikke god på. Ikke har vi tid til å finne ut av alle disse valgene selv heller. (#jobber #småbarnsliv #tidsklemma) Hvem kan gi råd, ha gode innspill og tegne den beste løsningen for vårt lille kjøkken?

 

Etter et (langt) år i tenkeboksen falt valget på Sørlandskjøkken. Vi skal bygge kjøkken – for aller første gang! Dette blir en spennende reise. Stay tuned.

 

En oppussingsserie av og for Sørlandskjøkken